ConsellsRoesgadors i ausQuan viu una gallina? Consells per la cria i manteniment de gallines a casa

febrer 28, 2020by Lluis Sieiro

En l’actualitat, tenir gallines a casa i criar-les és una pràctica a l’alça i comença a ser habitual en alguns punts del territori, ja que permet disposar d’ous casers tots els dies amb un cost de manteniment molt reduït, amb els avantatges que això ens suposo.

La convivència amb aquestes aus ens porta a preguntar-nos molts cops..

Quan viuen les gallines? Com hem de cuidar-les perquè tingui una bona producció, esperança i qualitat de vida?

Les gallines no requereixen molt de treball i són molt divertides com a animals domèstics.

Si estàs pensant a tenir gallines a casa o ja les tens, et recomanem a continuar llegint aquest article on podràs conèixer molt més enllà de l’ou.

Quant viu una gallina? Aquí la resposta!

Primer de tot hem de saber que hi ha diferents tipus de gallines, i que cadascuna d’elles amb un estil de vida en concret i amb el corresponent tipus d’esperança de vida diferent.

D’una banda tenim gallines de bellesa i d’un altre, gallines ponedores.

Les gallines de bellesa, la seva esperança de vida és superior a la resta, arriben fins als 15 anys; comporten unes mesures especials de cures i no són ponedores d’ous.

Les gallines ponedores o les gallines ponedores de casa, podem parlar d’esperança de vida d’entre 5 i 10 anys. Habitualment, a les granges les gallines viuen menys temps que les que podem tenir a casa. Això és degut al fet que habitualment el seu estil de vida és de pitjor qualitat que les gallines domèstiques.

Normalment a casa disposes de més espai, un lloc on poder córrer i passejar, la seva alimentació és molt més variarà i no està únicament tancada per pondre-hi ous.

Com han de viure les gallines?

La importància d’un estil de vida o qualitat de vida també influeix a la mitjana d’esperança de les gallines. No és el mateix que una gallina estigui en una gàbia tot el dia, o que pugui desplaçar-se, moure’s, picotejar, etc…

Aquest és un motiu on les gallines ponedores de casa, habitualment, tenen una esperança de vida superior a les gallines de ponedores de producció de moltes granges.

A l’hora d’escollir una gàbia de gallines, a CanBanach disposem de professionals especialitzats que us informaran de la importància de l’espai que s’ha de tenir, la llum i la bona ventilació per una bona qualitat de vida de les gallines.

Les gallines han d’estar protegides per a possibles depredadors, en un entorn net (és important aquest punt, s’han d’higienitzar cada 15-20 dies) per mantenir un bon estat de salut de les mateixes.

En el lloc de posar-hi els ous, per mantenir els ous segur, necessitem un niu o un espai més fosc i refugiat amb la finalitat d’aportar confiança a la gallina per la posada d’ous.
D’aquest fet, aconseguirem que les gallines es sentin agust i en condicions óptimes per a la posada i protegirem als ous de possibles esquerdes no desitjades.

Properament us compartirem un nou post, com mantenir a una gallina ben alimentada.

Si estàs pensant tenir ous frescos, ecològics i de bona qualitat a casa, contacta amb nosaltres i t’informarem i t’assessorament en tot allò que sigui necessari.

https://canbanach.com/wp-content/uploads/2020/01/canbanach-logo.png
Botigues
C/Teixidors, 7 | C/Jaume Carner, 58
977 66 65 96 - 977 66 70 90
De dilluns a dissabte
Newsletter
Obrir whatsapp
Necessites ajuda?
Necessites ajuda? Escriu-nos!